Transportkläder

Vad hästen har för utrustning i transporten är väldigt individuellt.  Vissa hästar blir väldigt varma i transporten och svettas, vissa blir lätt kalla osv osv. Foppa blir lätt kall, han står väldigt stilla under färd och stressar inte upp sig. Han är för övrigt en rätt frusen häst också så han behöver ordentliga täcken på sig under färd. I söndags såg han ut enligt ovan påväg hem. Tjock fleece helhals med 300g stalltäcke med hals över.
Debatten över om hästen ska åka med eller utan transportskydd, höga eller låga och då vidare debatteras ofta. Man har olika erfarenheter helt enkelt vissa har sett hästar få skador pga transportskydd och en annan har sett skador som hade kunnat lindras om hästen hade haft skydd på. Här måste man få göra som man vill och vad man själv tror är bäst.  Mins åker alltid med skydd. Jag väljer hårda höga och tjocka transportskydd som går över halsen bak och över knä fram.
Jag lastar alltid med grimma över tränset med tyglarna snurrade och fästa i grimma eller träns. Hästen åker sedan alltid i lädergrimma för att om olyckan är framme ska grimman gå sönder eller vara lätt att skära upp om det behövs.  Jag har även självklart transportgrimskaft med säkerhetshake.

Gillar

Kommentarer