Trappa eller stege till loft

Eftersom takhöjden i stallet är 3,70 så blir det inte så mkt till loft ovanför stalldelen. Men över andra delen dvs över sadelkammare etc höjs inte taket så här får loftet ståhöjd. Loftet är meningen som extra förvaringsplats och man behöver därför en trappa alt stege gör att komma upp och den måste bli placerad i sadelkammaren, foderkammaren alt i gången i den delen.  Fördelen med en stege i taket är det den inte tar upp plats när den inte används.  Samtidigt så måste ju platsen hållas fri för när man vill ta ner stegen. Sätter man stegen intill en vägg kan man ha ledstång på väggen för att underlätta då man ska upp med grejer. Men sättwe man den mot en vägg exempelvis så kan man inte använda den väggen till något annat ändå.
Fördelen med befintlig trappa är att man inte behöver fälla ner den när man ska upp. Samtidigt så tar den ju upp en hel del plats. Men om man har förvaring under trappan så borde man ju få ut så mkt yta som möjligt? 
Samtidigt så tar ju en trappa liknande dessa ovan upp en hel vägg där man eg hade kunnat ha annan förvaring. Mycket av förvaringen o en sadelkammare kräver väggar ex sadelhängare, tränshängare, sadelgjordshängare osv Lösningen kanske är en stege som ovan fast mitt i taket mitt i sadelkammaren? En rel rejäl ihopfällbar stege som underlättar när man vill upp.

Gillar

Kommentarer