Trappstege och varmvattenberedare

I veckan har vi fyndat två varmvattenberedare om 100 liter styck. Vi fann dem på blocket och eftersom de kostade 500 kr styck valde vi att köpa båda två. Anledningen är knte att vi behöver 200 liter utan att den ena ska fundera som reservdel för den andra.
Eftersom de har några år på nacken kommer dem uppgraderas med ny säkerhetsventil bla. Ena kommer sedan kopplas in i stallet till köket samt att det ifrån denna kommer gå varm och kallvatten ut till stallets spolspilta. I dessa ledningar kommer vi ha värmekabel så inte vattnet i stallet kan frysa på vintern. I skrivandets stund sitter vi i bilen på jakt efter en trappstege av rätt höjd att kunna använda till montering av belysning i taket och målning upp till taket på 3,7 meter. De ca knte de lättaste att finna det vi ville ha men nu tror vi att vi ska kunna få tag på en på Jordnära XL bygg i Alingsås.  Annars får de bli en tur till Borås i veckan.
Planen är att i helgen få målat stallets vita väggar samt att montera upp de sista boxdörrarna.  Jag hoppade även att Rasmus kan hinna att svetsa lite fönstergaller också som jag sedan kan måla. På Söndag åker vi och hämtar 2 ytterligare vita garderober som ska vara i de utrymmet som är över i foderkammaren. Sedan känns foderkammaren i princip komplett eftersom Karro kommer i helgen med lite hängare och prylar från IKEA också :) Längst in till vänster i hörnet på bilder nedan ska det stå en 60 garderob som vi köpt sedan innan. Den kommer egentligen bara fungera som skydd för vattenledningar och varmvattenberedaren så man slipper se allt sånt. Så när alla dragningar är klara och allt på plats kommer vi ställa dit garderoben tom utan bakstycke och montera fast den mot väggen. Sedan kan man öppna och komma åt allt samtidigt som man kan stänga till och slippa se det :)
På sista bilden här så ser man att det ännu är rätt tomt. Så till höger ska de två garderoberna stå från köket och ut till väggen.

Gillar

Kommentarer