Trasig telefon

I lördags morse dog min relativt nya Iphone 6 helt oförklarligt. Jag hade använt den som vanligt på morgonen, la den i köket vid frukost och där låg den sedan kanske 2 h medans jag åt frukost duschade och grejade i lägenheten. När jag sedan skulle skicka ett sms och tryckte på knappen hände ingenting. Först tänkte jag att den måste laddat ur sig men likna snabbt insåg jag att den ju legat på laddning hela natten. Jag försökte göra en omstart men det hände ingenting mer än att skärmen lyste upp och det lilla äpplet syntes på skärmen men där tog det stopp. Tog med mig telefonen in till stan och gick till en "verkstad" som gjorde en felsökning men nä den är stendöd. Tydligen inte första gången det hänt enligt personalen och den är högst troligt utom räddning.

Så jag har varit telefonlös ett tag under helgen men i går eftermiddagen fick jag kickat igång min gamla Samsung och köpt ett nytt batteri så jag äntligen kunde få kontakt med omvärlden :) Märklig känsla att vara utan telefon och vad otroligt mycket man har i sin telefon. Jag insåg ju ganska snart att jag alltid betalar räkningar med telefonen, även om jag betalat räkningarna med datorn så använder jag mitt mobila bankID i telefonen för att signera. Jag fick helt enkelt leta fram min gamla dosa och gräva djupt i minnet för att minnas koden vilket jag faktiskt lyckades med och kunde därmed betala räkningarna. Jag får lön så sent som 27:e varje månad och med tanke på att februari endast har 28 dagar fick jag vara lite snabb denna månaden och se till att allt drogs så snart lönen kom in på kontot.

En annan sak man har telefonen till är att blogga så klart, vilket därför blev lite eftersatt i helgen. En ännu viktigare funktion som även den är kopplad till bloggen är att man har sin kamera i telefonen och jag tar mycket kort dagligen, stor del till bloggen. Jag vet inte hur många gånger under dygnet som jag letade i fickan efter telefonen för att ta en bild och sedan strax därefter utbrast men "nej jag har ju ingen telefon så jag kan ju inte ta kort!".

En ytterligare dimension på telefonens betydelse är ju mitt arbete. I och med att telefonen dog hade jag inte längre tillgång till kalendern, mailen eller några telefonnummer till mina anställda.
En del saker löste sig så snart jag fick igång Samsungen och köpte ett nytt batteri så som exempelvis att jag åter igen hade en kamera, BankID osv men jag hade tappat jobbkalendern, jobbmailen och alla telefonnummer. Kalender och mail får jag klara mig utan tills jag får en ny jobbmobil och allas nummer ska jag nu lägga in igen och denna gången på Simkortet.

Många bilder och minnen fanns sparade på telefonen från det senaste halvåret men det kommer inte gå att rädda tyvärr. En del bilder har jag delat med mig av här medans andra tyvärr är borta.

Gillar

Kommentarer