Typiskt!

Idag tillbringade jag större delen av dagen i stallet och sedan kvällen på akuten. Så typiskt!

Först klippte jag Malte sedan påbörjade jag operation skura box och la ett par timmar på de innan det var dags att ta in Maltes och longera honom. Marie vattnade ridhuset åt oss så medans hon vattnade så promenerade jag Malte runt stallet med Malte. Har var på tårna och när vi kom runt stallet möts vi av en av tjejerna i stallet som stänger sin bildörr. Maltes hoppade högt och landade rätt på mig. Han landade med ena hoven på nåt vis på utsidan av min fotled rätt över knölen och trampade till ordentligt.

Jag blev stående ett tag dubbelvikt innan jag sansat mig och fick snabbt hjälp av stallägare och stallkompisar att ta hand om Malte. Marie kom snabbt ut med is och kunde kyla min fot.

Det dunkade rejält och jag tappade känseln i området där han landade och ut mot tårna. Det började bli rejält blått och knölen på foten såg inte helt bra ut vilket gjorde att vi tillslut valde att åka till akuten.

På akuten fick jag smärtlindring och en rullstol som jag motvilligt blev runtputtad i. Det fick bli röntgen av fotleden och det var en rätt smärtsam upplevelse eftersom foten skulle vridas i olika vinklar.

Efter lite väntetid fick vi träffa läkaren igen och vad dem kunde se så var inget brutet, man kunde inte helt utesluta en mindre spricka men troligen hade jag klarat mig helt från även detta. En rejäl stukning av ledbandet kunde iaf konstateras och jag fick hoppa hem på kryckor och fick foten lindad. Under de första dagarna ska jag låta bli att belasta foten helt och sedan kunde jag successivt börja röra på den beroende på hur ont jag hade. Foten i högläge och smärtstillande blev ordinationen. Köra bil och rida är ju uteslutet på ett tag tyvärr.

Typiskt!

Gillar

Kommentarer