Uppdatering sår

Såret läker bra, det har slutit sig och läkt i kanterna som nämnt innan men lite svallkött kvar i mitten. Jag har fått ett medel som ska strykas på det lilla svallkött som är kvar eftersom de är en liten kulle utanför sårkanterna som gör att det blir svårläkt.

Första bilden är från 20/10 då det fortfarande glipade och veterinären tittade på det via videosamtal. Då fick jag instruktionen att klippa bort päls som sårkanterna, köpa en speciell kompress som hette Sorbac gel och bandagera precis som jag hade gjort innan.

Bilden nedan är från igår kväll 2/11 innan jag börjar använda medlet som ska strykas på. Ser ju väldigt fint och rent ut fortfarande och man ser tydligt vilka delar som läkt ihop fint.

Hon går ännu i sin stora hage och mår gott och såret verkar läka bra ändå. Kanske läker de lite långsammare men jag tror ändå det är de bästa i det stora hela för Strumpan istället för att låsa in henne som veterinären egentligen tyckte jag skulle göra. Nu tänkte jag också börja promenera henne lite smått för hand igen så vi kan få komma igång snart igen när detta läkt ordentligt.

Gillar