Uteritt (!)

Idag har vi, äntligen, gjort uterittspremiär!
Maltes var livrädd i början och jag fick kämpa för att inte smittas av hans oro men jag sa minst ett par gånger till Annika de första minuterna att Jösses de här går aldrig, men visst gick det!

Jag skrittade honom för hand lite innan jag satt upp, sedan red vi ut från gården, över vägen till andra sidan genom travstallet. På vägen var det väldigt mycket trafik så vi fick vänta tag vid kanten innan vi kom över. Det passerade bussar, mopeder och massa bilar. Men inget som Maltes egentligen blev rädd för.

Maltes var som en fiolsträng/tickande bomb den första delen av uteritten men gick ändå på framåt hela tiden. Samma känsla när vi passerade travstallet med travhästar i hagen, en traktor med fat på gafflarna osv. Men även om han var extremt spänd och högrest så gick han på hela tiden och först skulle han gå också. Så himla modig, till och med när världsvana Bianca tvekade och stannade så gick Maltes före och visade vägen :) Vi passerade dessutom ett vilhängn och matplats för vildsvin. Matplatsen var riktigt "grisig" och de luktade verkligen svin men Malte gick rakt igenom även om han tyckte de luktade märkligt och fortfarande var i form av en fiolsträng.

Vi skrittade bara och var ute lite över 1h typ 1h 10 minuter ungefär. Allt eftersom vi var ute slappnade han av mer och mer och på slutet gick han helt avslappnat i skogen och kunde till och med skritta lugnt efter Bianca.
När det var som lugnast i skogen och Maltes gick avslappnat bakom Bianca slängde jag upp mobilen och filmade vår fina tur :) Ett par foton där vi vände blev det också. Fin natur, mycket backar och således väldigt bra träning.

Gillar

Kommentarer