Uteritt och ett sista pass i ridhuset

Balsam för själen är dessa dagar med ovan utsikt, lurviga pigga öron och sol ☀️ ❤️

Igår gjorde Strumpan ett sista pass i ridhuset på de närmsta två veckorna, nu väntar en välförtjänt återhämtningsperiod med bara promenader, hage med kompisarna och mys. Eftersom hon inte har så långa dagar i hage nu på vintern så kl mer hon inte vila helt utan promeneras eftermiddag/ kväll men bara för hand och ute antingen på anläggningen eller runtom i skog och mark. Mycket välförtjänt efter nästan 2 månaders träningsperiod.

Vi avslutade igår med ett bra pass i ridhuset, Strumpan hade eld under hovarna efter första galoppen och det vi jobbar med nu är att hon när hon blir så pass het låser sig lite och börjar kasta och slå med huvudet för att få galoppera. Själva galopparbetet var dock riktigt bra, väldigt kul!

Själva kvaliteten i fattningarna blir bättre och bättre och likaså galoppkvaliten, framförallt höger galoppen är så fin och ridbar nu! Vänster är ännu lite efter rent styrkemässigt och behöver lite mer tid men de kommer sakta men säkert :) Det vi behöver få till är lite mer avslappning kring fattningarna och galoppen för att kunna få ett bra arbete kring galoppen och därmed kunna styrka den ytterligare. Det tar vi med oss till nästa träningsperiod.

Min hemläxa blir att vara noga med min vänster höft i och innan fattningen, inte låsa höften inne i galoppen utan vara ner rörlig samt att inte jaga iväg fattningen utan fatta mer samlat i mig själv.


Gillar