Utflykten och klinikbesök

Utflykten i fredags bestod i att åka till grannstallet för att inför framtiden kunna åka dit själv varannan tisdag och träna dressyr. Det var Strumpans första utflykt där hon reda på ett nytt ställe och hon gjorde det hela så himla bra. Mkt hästar i omlopp in och ut ur ridhuset, i hagar omkring osv. Hon bjöd på väldigt fin ridkänsla i ridhuset trots så mkt nytt överallt. Lite spänd såklart men ändå så fin och avslappnad i ridningen!

Lastningen gick okej, hon gillar inte riktigt sadelkammaren i nya släpet men tänker att hon kommer vänja sig med tiden så det fick ta sin lilla tid. Hon går på jättefint men känner sedan inte riktigt att hon får plats och backar ut. Ingen panik eller stress utan hon bara går ut.

Överlag otroligt nöjd med vår första tur ihop

MEN nu kommer men-et, det är nåt som inte är helt rätt i hennes bäcken. Hon är superfin att rida och utvecklas jättebra, det som känns ridmässigt är en oliksidighet, en svagare och en starkare sida, ett bakben som är starkare än de andra, någon som alla tampas med mer eller mindre. Men när jag tittar på filmerna är det något som stör ögat. Hon lägger svansen till höger och vinklar/vrider bäckenet. Det syns mer när hon går i lite högre form än lägre och det syns mer under ryttare än på töm. Hon är en speciell exteriör och nu känner jag att de är dags att undersöka lite mer ordentligt så i morgon bitti ringer jag Husaby och bokar en tid. Tänkte försöka få en tid då både veterinär och equiterapeft/kiropraktor finns på plats så får vi se vad de visar. I den bästa av alla världar behöver hon bara lite kiropraktik för snett bäcken, vi får se!

Gillar

Kommentarer