Vår första start

Strumpan var verkligen sitt allra bästa jag i söndags, hon gjorde alla rätt och var en riktig stjärna hela dagen. Hon fick som vanligt börja med att skritta fram 10-15 min för hand innan vi gick in i ridhuset och red fram, dressyrstaketet var uppställt på ena kortsidan i ridhuset och där bakom stod åskadare och medhjälpare till övriga som värmde upp samtidigt. Strumpan tittade lite på uppståndelsen men brydde sig inte nämnvärt om allt nytt i ridhuset denna dag.

Höll min plan på framridningen och Strumpan var så himla fin hela tiden, stadig och stabil direkt från strart med en fin kontakt i alla gångarter. Flyttade henne lite för skänkeln och jobbade med att få henne undan inner och upp på ytter så mycket jag "vågade" utan att störa den fina känslan vilket höll hela vägen och efter ca 20 min effektiv ridning var jag väldigt nöjd med känslan. Skrittpaus och sedan gick vi ut till banan där vi fick vänta ett ekipage innan vi fick OK att gå ner och rida utanför staketet 2 ekipage innan det var vår tur.

Det var en del publik samt en hel del folk i parken som gungade och lekte intill. Strumpan blev lite mer på tårna när vi kom ner, det blåste dessutom en del och hon började snart "tugga tänder", ett bevis på spänning och jag bestämde mig snabbt för att ta mina 12 minuter jag hade till att lösgjöra henne igen och komma bort från den tillkomna spänningen genom att göra skritt och travövergångar i båda varven samt lite volter. Mindre än 10 minuter senare var hon tillbaka igen och efter några minuters paus fick vi gå in på banan och då var hon helt med mig igen. Vi fick startsignal och jag la in två 8-volter uppe vid domaren så vi fick till två uppridning mot domaren och vände åt rätt håll innan vi startade och re upp på riktigt.

Uppridningen är jag väldigt nöjd med vilken belönades med 7,5 . Generellt fick vi kring 7 rakt igenom förutom på halten efter galoppen där lyckade jag inte få henne att stå still, hon gick dessutom bakåt vilket är direkt underkänt och hon fick en 4. Sedan fick vi takinslag i skritten innan första galoppen men i övrigt inga andra missar och en väldigt stabil ritt. Hon blev lite låg i formen i galoppen men generellt höll hon formen bra tycker jag, mycket bättre än jag hade förväntat mig.

Fantastiskt nöjd med min fina häst ❤️

I den generella bedömningen fick vi sedan följande betyg:

Hästens gångarter 7,5
Hästens form 7
Ryttarens sits 7
Ryttarens inverkan 7
Korrekthet i uppvisningen 7,5

Kommentar: Mycket fin prydlig ritt! Tänk på att träna att kunna ta tyglarna utan att det blir takt inslag. Även halten så att han inte går bakåt i den. Lycka till :)

Gillar

Kommentarer