Varde Ljus

Efter en förmiddag med arbetande elektriker på gården så har vi nu faktiskt belysning i foderkammaren och i hallen med riktiga lampor. Känns riktigt lyxigt att trycka på knappen på väggen och få ljus! Ha ha något som annars kanske känns rätt självklart. I mitten på nästa vecka kommer elektrikerna tillbaka och fortsätter och gör förhoppningsvis klart resterande.

På bilden ser ni en av lysrörsarmaturerna samt en nattlampa, än så länge är bara armaturen i koplad. Nattlamporna kommer tändas med en knapp och de övriga med en annan på så vis kommer man kunna völja att lämna stallet på kvällen med enbart den lätta belysningen från 3 nattlampor. Nattlaporna är placerade så att man lätt kan hitta öbvriga lysknappar när man kommer in i stallet och hitta utgångarna.

Idag var det promenaddag för Maltes. Som jag har nämnt innan har man huggt ner väldigt mycket träd kring våra gamla finapromenadvägar så det är mestadels stora kalhyggen och stigarna totalfördstörda. Maltes ska gå en hel del off road för att aktivera baknenen så mycket som möjligt. Här kommer kalhygget väl till pass, vi gick helt enkelt rätt ut bland grenar, hjulspår, stubbar, fällda träd och allt vad de kan ha varit mitt på kalhygget. Väldigt passande träning för Malte, vi hittade även lite backar att "klättra" i vilket också de står på rehab-schemat. Jag kände i allafall att dte var jobbigt och efter 15-20 minuter var åtminstonne jag färdig!

Gillar

Kommentarer