Vargtänder

När Strumpan var på kliniken senast och tänderna kollades för att utesluta att hon hade tandproblem som orsakade hennes dåliga aptit såg veterinären att hon hade relativt stora vargtänder. I övrigt såg munnen fin ut, hon raspades men det fanns ingen tid över till att dra tänderna eftersom vi skulle göra fler undersökningar. Jag frågade ändå om detta på besiktningen men de måste ha missats på nåt sätt. Strumpan har ju varit lite svår i munnen med bett och därför frågade jag extra om detta på besiktningen, så nu fram till 10/12 då tänderna ska dras ut så sätter jag igång henne på hackamore. Hon har ju vilat sedan 6/10 och endast joggats lite på Lina lite då och då senaste veckorna och då med grimma vilket känns bra nu när jag fått veta detta med tänderna.

Det går jättebra att rida på hackamoret, de enda svåra är väl att svänga när hon själv egentligen vill gå åt ett annat håll 😅

Igår blev det ett pass med mycket miljöträning då det var teori på ridskolan var ridhuset ledigt hela dagen och kvällen så jag kunde rida tidigare än vanligt. När jag kom till ridhuset var det 2 andra ekipage där varav en ny häst. När jag hade skrittar fram henne och hoppat upp var de andra redo att gå ut så vi blev lämnade ensamma för första gången. Strumpan gnäggade några gånger men höll sig väldigt lugn och fin. Efter 5-10 minuter plingade det i klockan och ett litet ponny ekipage kom in. Vi joggade några varv i varje varv och sedan var vi nöjda. Väldigt bra träning för Strumpan som var helt slut, men nöjd :)

Gillar

Kommentarer