Vi flyttar

När vi flyttade till box från lösdriften letade jag stallplats som hade stora hagar året om, hästsällskap, bra hagtider, ridhus, insläpp ingår och möjlighet att rida kvällstid. Inget stall hade allt men nästan allt och det nya stallet erbjöd de viktigaste - stora hagar med sällskap och möjlighet för mig att rida kvällstid. Kompromissen var att hästarna gick rel korta dagar i hagen vintertid vilket jag kompenserar med promenader och aktiviteter för Strumpan alla kvällar i veckan. En annan kompromiss är att jag ridit kl 2130 på vardagar vilket inneburit väldigt sena vardagskvällar för min del. Det funkade okej och jag längtade till våren då hagtiden skulle bli bättre och jag skulle kunna rida ute innan 2130.

Strumpan trivdes bra men när våren kom började hagbytena hagla vilket stressade Strumpan enormt. Även alla turister stressade henne och det hela eskalerade ännu mer under sommaren. De som skulle blivit den bästa tiden utan kompromisser blev tyvärr den värsta för vår del. Ingens fel men det passade inte oss. Jag försökte hitta lösningar men de blev inte riktigt bra hur vi än gjorde. Så jag började leta ett nytt stall. Som om det var meningen såldes gården jag hade medryttarhäst på innan jag köpte Strumpan. Det nya ägarbytet innebär att de nu tog in nya inackorderingar och erbjuder stora hagar med längre utetid än nuvarande stall. De erbjuder också samma hagar året om något jag hoppas kan ge Strumpan den stabilitet hon behöver.

Så när Strumpans bete är slut och innan hagbytena börjar igen vecka 32 flyttar vi till de nya stallet. En kompromiss här är att Strumpan kommer få gå själv i början men med tiden hoppas jag hon kan gå med en eller flera kompisar. Oavsett kommer hon få mycket mer tid i hagen och mindre på box och alltid ha hästar omkring sig.

En annan fördel är att den nya anläggningen ligger endast 10 min hemifrån och min resväg till stallet mer än halveras från 2 min enkel väg till 7 km. Den ligger också den precis som nuvarande på vägen till/från mitt jobb.

Anläggningen erbjuder:

Paddock 55x25 med gummiflis
Ridhus 52x25 med silikatsand
Skrittmaskin plats för fyra hästar
En stor hage till varje häst
Möjlighet att öppna upp fler hagar om man vill ha dem 2 och 2.
Sjukhagar med sand
Spolspilta med varm/kallvatten
Tvättmaskin/torkrum för täcken
Toalett
Uppvärmd sadelkammare med fikadel och eget skåp

Gillar

Kommentarer