Vi ska flytta

Om ca 2 veckor kommer vi flytta, närmare bestämt fredagen den 30e oktober. Med vi så menar jag alltså jag och Strumpan. Det är inte bara ett lätt beslut men jag hoppas det blir bra.


Vi har haft det så fint hos Lovise på gården, bästa sällskapet och vi har blivit så väl omhändertagna. Men såklart finns det men. Det är långt att åka och vägen mellan oss och Lovise består av en rätt dålig väg på 3 mil enkel väg och nästan 4 mil enkel väg om jag ska åka E20 som är säkrare och bättre. Härom veckan när jag åkte hem från stallet vid 22 var jag så sjukt nära att frontalkrocka med en bil som kom alldeles för snabbt i en kurva kom över på min sida och jag hade ingenstans att ta vägen mer än att svänga rätt in i vägräcket för att inte fronta. Nu gick det bra, Christians nya bil får lackas om och fälgarna får bytas men de är ju ingenting jämfört med om vi hade krockat på riktigt.

Nu handlar såklart inte beslutet bara om vägen utan jag saknar ”boxlivet” lite för mycket och även ett ridhus.

Den 30e flyttar vi till Nääs. Strumpan kommer gå i en hage ihop med 1-2 andra ston på vintern och på sommaren i större stohage på bete. Nääs är en ridskola med en privatdel som erbjuder boxplatser till privathästar. För att det ska funka för både mig och Strumpan hade jag en rätt lång lista på krav som måste uppfyllas och Nääs var en av få som kryssade i de flesta och viktigaste boxarna. Nääs ligger mellan Alingsås och mitt jobb så vissa dagar kommer jag ha hand om strumpan Påväg hem och vissa dagar åka och rida kvällstid när Alma sover och ridskolan är slut.

Nääs Slott ligger precis intill stallet som är beläget intill Sävelången vilket ger fantastiska omgivningar med en lång allé på vägen upp till anläggningen och anlagd ridväg runt såvelången. Anläggningen har ridhus, 2 utebanor, terrängbana och träningar/ tävling i hoppning dressyr och terräng kontinuerligt.

Jag hoppas detta ska bli bra, det är alltid svårt att välja mellan vad man vet att man har och osäkerheten i vad man får. Vi kommer sakna alla både två och fyrbenta på gården i Ornunga men vi hoppas vi kommer få hälsa på även i framtiden både med och utan Strumpan :)

Gillar

Kommentarer