Viloperiod

Det är alltid en svår avvägning de här med viloperioder och återhämtning när och hur länga de ska läggas in. Maltes har gått som en klocka en period nu och det har hänt en hel del för hans del. Jag känner att det snart är dax för en kortare viloperiod för att få smälta allt som skett de senaste. För att veta när och hur jag ska förlägga vilan har jag gått igenom "arkivet" för att se vad han gjort de senaste och hur länge han faktiskt varit i gång nu.

1/4 var första återbesöket sedan operationen och då hade han på dagen promenerat i 3 veckor, efter återbesöket följde ytterligare 3 veckor av arbete från marken då tog jag hjälp av Emeli första gången och vi började fokusera på galoppen som jag inte hade jobbat med egentligen alls innan operationen utan bara stärkt honom i skritt och trav, Så sedan 1/4 har han varit i gång kan man säga och sedan mitten/slutet på april har han varit i gång mer ordentligt och då har jag även ridit två gånger i veckan i kombination med tömkörning och jobb på lina.

I slutet av juni har Maltes då varit i gång i tre månader och jag planerar därför att låta honom få en lugnare vecka i slutet av juni/början av juli. Vecka 27 ligger precis i de månadsskiftet som passande nog är Falsterbo veckan där jag är borta en del. Han får då en veckas semester under vecka 27 med några dagars lugnare period före och efter semesterveckan vilket ger ungefär 2 veckors lugnare period. Nu är inte Maltes i gång så värst hårt så det räcker gott som återhämtningsperiod samt att jag inte vill vila honom för mycket med tanke på hans rygg.

Hoppas kunna få in ett träningstillfälle till för Karolina under vecka 26 innan semestern för Malte det blir passande att låta honom ta de lite lugnt där emellan innan vi förhoppningsvis kan få till ett nytt träningstillfälle efter vilan runt vecka 28 om inte Karolina ska ha semester själv då :)

Känns bra, hoppas lite vila gör honom gott och att han är minst lika bra efteråt som han är nu, fina pärlan!


Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Prenumerera