Vinter och Malte-Update!

Helt plötsligt byttes slask och lera ut mot snö, is och kyla häromdagen!

Som med allt annat har snö och kyla två sidor. Å ena sidan är det mycket ljusare och finare med snö, jag saknar verkligen snön som var i Sundvall där vi kunde rida på kvällarna utan pannlampa och galoppera på ängarna i djupsnö. Men här nere blir de inte lika bra. Här kommer det snö, smälter och blir slask och sedan fryser det på och bli blankis. Att det sedan också alltid blåser gör de få minusgraderna att kännas tripplade.

Maltes är broddad tack vara Christian som fick hjälpa mig då ryggen sviker. Han är också ordentligt påpälsad efter att ha stått och fryst i sitt vintertäcke trots plusgrader häromdagen när den först snöblandade nederbörden kom. Nu står han inne med 300g stalltäcke och får sedan 200g Rhino med hals över detta när han går ut på morgonen vilket Maltes har varit väldigt nöjd med. Nöjd häst, nöjd matte!

I morse föll ännu mer snö och SMHI flaggar nu för att detta ska börja smälta efter lunch och eftermiddagen bjuder på 2-3 plusgrader, regn och blåst. Jag tänker hålla koll runt lunch och blir vädret som utlovat kommer Maltes få gå in tidigare idag eftersom vi har träning ikväll.Igår var planen att jogga Maltes lätt uppsuttet men med tanke på kylan och allt runt i kring i går så hade inte Maltes samma tanke som jag. Energin sprutade ur öronen på honom och vi rök ihop två gånger när han hejdlöst kastade sig för ingenting mitt i ridhuset. När mina planerade 30 minuter jogging hade passerat och Maltes fortfarande var i upplösningstillstånd bestämde jag mig för att pausa, backa till skritt igen och sedan arbeta mig igenom detta. I skritten fokuserade jag på häger varv och att han skulle runda sig ordentligt utan att fuska ala Maria med vikten utåt och ledande inner tygel. Det tog ett tag, sedan satt det och vi kunde gå över till samma metod i trav och sedan galopp. Några kanonkulor i galoppen men sedan föll de på plats och där avslutade vi. 20 minuter över tiden och svettigare ön planerat men samtidigt så tog vi oss ur det med bra slutresultat. Hoppas inte han är för påverkad av gårdagen idag!

Gillar

Kommentarer