Vita huset!

Ja så blev det tillslut vita huset, efter alla testar med olika gråa färger gav vi tillslut upp och insåg att det är egentligen vitt vi vill ha. Jag sa tidigt att jag ville ha vitt men Rasmus och flera andra sa emot av praktiska skäl; vi bor vid en väg och vi eldar med pellets de kommer bli smutsigt. Men ja nu målar vi vitt trots allt och jag tror de kommer bli tokbra, vi får helt enkelt tvätta huset lite oftare.

Vi hade som sagt lite otur med vädret där ett tag men det verkar inte *pepparpeppar* som om det gjorde någon jättestor skada då det mesta föll rakt ner utan blåst och därmed inte nådde fasaden i någon större utsträckning.

Vi har hittills målat en sida klar, lite mer ån en halv kortsida samt grundmålat de nya fasaddelarna som Rasmus fått upp. I morgon kommer resten av den nya fasaden allt i "Trekanten" på kortsidan mot söder ska bytas ut och till de behöver vi en ställning som vi gick nu ikväll.

Status at tje moment :

Här kan man ana slutresultatet, detta är väggen som är helt klar med en strykning. Allt ska målas minst 2ggr och de nya fasaddelarna 3 ggr; en gång med grundfärg och två strykningar med täckfärg. Så bi har lite att stå i.

Nu lägger vi ner för i dag och tar nya tag i morgon, hoppas vädret kan vara på vår sida ett par dagar till!

Gillar

Kommentarer