Vi bygger oss ett nytt hem <3

Vi förverkligar en gemensam dröm tillsammans och bygger oss ett nytt hem. Vi bygger ett hus!

Nästa år kommer vi flytta ihop i vårt egna hus som vi varit med och skapat från grunden, från skiss på ett papper till faktiska riktiga bygglovshandlingar som nu är inlämnade. Vi har hittat den bästa platsen, några kilometer från centrum men ändå där pulsen går ner när man kommer fram och stadslivet ett minne blott trots dess geografiska närhet, med träden och sjön inpå knuten. Terence fick vara med och välja platsen och tomten strax innan han dog och han älskade platsen minst lika mycket som vi <3


Det är ett helt nytt område som byggs upp med ett 20 tal tomter, de flesta i dag sålda eller bokade. 4 hus står färdiga och flera är på gång, var av ett av dessa är vårt nya hem; nummer 1:17.

Tomten är högt belägen med fin utsikt och placeringen av huset gör att insynen minimeras. Från tomten är det bara några hundra meter ner till en sjö som synes på bilderna ovan med möjlighet att ha en mindre båt. Runt sjön finns massor av små pärlor för bad, fantastiska promenadstigar och en golfbana på promenadavstånd. In till centrum av Alingsås kan man antingen åka buss som går kontinuerligt eller cykla de 5 km till stationen via innervägarna i bostadsområden hela tiden utan att behöva komma ut på de större trafikerade vägarna. Bättre än så blir det inte! :)

Vi var rörande överens om att vi skulle bygga ett enplanshus, det skulle vara vitt och planlösningen var perfekt efter lite modifieringar. Under resans gång inser vi att tomten vi hade valt inte alls är anpassad för ett enplanshus och detaljplanen stödjer inte tillräckligt stor byggnadsyta för att vårt enplanshus skulle gå igenom bygglovsprocessen. Vi fick tänka om och hittade ett hus vi tyckte väldigt mycket om utseendemässigt men där planlösningen inte riktigt passade oss. Huset passade dock tomten som handen i handsken då huset ifråga är ett sluttningshus/sutteränghus och tomten som ni kan se på bilden ovan är sluttande även den. Så vi modifierade planlösningen och jag ritade om flera förslag i Paint innan vi kände oss riktigt nöjda, den slutgiltiga versionen skickade vi sedan vidare till arkitekten och byggaren som tyckte våra förslag var så pass bra att det sedan skulle bli en ritning för deras hemsida. Vi har haft en hel del hjälp av min syster som är arkitekt som hjälpt oss tänka och kommit med idéer när vi kört fast, väldigt värdefullt.

Jag vill såklart dela även denna resa med er och det kommer bli så himla spännande!
De närmsta dagarna kommer ni få se hur planlösningen växte fram och även hur fasadritningen och markplaneringen tagit form. Allt är nytt, ingen av oss har gjort något liknande innan, även om vi tidigare granskat ritningar i arbetet så är detta en helt ny nivå. Det är så mycket val som ska göras och så mycket att tänka på. Men allt är väldigt väldigt roligt!

Gillar

Kommentarer

Lovise,
Åh vad roligt! Så glad för er skull 😊 Ska bli jätteroligt att följa.
LoviseC.com
CamillaBergquist
CamillaBergquist,
marionpalojarvi
marionpalojarvi,
Men vad härligt!!
nouw.com/marionpalojarvi
CamillaBergquist
CamillaBergquist,
Tack, Visst är de! 😊
nouw.com/camillabergquist