Vuxenhästpoäng

I förrgår red jag alltså ett kortare pass och igår fick Malte en promenad ute på hårt underlag för att idag ridas igen i ridhuset.

I förrgår longerade jag några enstaka varv innan jag satt upp, idag skrittade jag bara fram honom för hand i 20 minuter innan jag satt upp. Malte var helt obrydd och de var bara att skritta iväg, underbar känsla varje gång. Vuxenhästpoäng 1!

Första delen av passet var vi ensamma och då var det enkelt att länga ut formen och få honom att slappna av. När det sedan kom in en till häst i ridhuset taggade han till ordentligt och blir lite hög och "symaskin" i sitt steg. Med lite tålamod blev det i alla fall bättre och vi tog lite galopp på slutet.

Idag var fokus vänster galopp, vilken är den svåra uppsuttet. Han fattar gärna fel och kan bli lite fyrtaktig. Jag använde mig av Traudis och Karolinas trick att göra en vändning i fattningen för att komma in rätt. En felfattning men sedan fungerade det. Dessutom fattar han helt och enbart på min hjälp och inget på rösten längre även i detta varvet. Vuxenhästpoöng 2!

Inget ont som inte för något gott med sig sägs det och tack vare att Malte var lite taggad av sällskapet i ridhuset fick vi lite extra power i galoppen och den kändes riktigt tretaktig och fin. Jag kunde faktiskt rida i galoppen bitvis och inte bara åka. Vuxenhästpoäng 3!

Nä vi var färdiga i ridhuset, Maltes ordentligt avskrittad och allt var undanplockat fick Maltes ett välbehövt bad och lite extra grooming. Sedan medan han torkade och mumsade lite hö i sin box smörjde jag alla hans träns, sadeln och grimman.

När jag väl åkte hem strax innan 21 insåg jag att jag just hade fördrivit 4,5h i stallet. Skönt att inte behöva stressa :)

Gillar

Kommentarer