WE Träning

I onsdags var det träning för Maria igen och denna gången hängde vi med på WE träningen vilket var jättekul!

Jag red fram medans ett par mer rutinerade WE ryttare tränade innan mig. Maltes kändes riktigt fin under framridningen och skötte sig jättebra. När det var dags för oss fick vi rida samma övningar som de innan mig men inte på samma nivå såklart.

Vi började med övningen som synes på bilden ovan. De små hinkarna representerar stora blåa tunnor och de små konerna är utsatta för att man ska komma in exakt rätt mellan tunnorna. Meningen i denna övning är att man ska rida tre stycken volter runt dessa tunnor. Volterna ska vara 10 meter i LB, 8 meter i LA och 3 meter i de absolut svåraste klasserna som då går i galopp. I vårt fall stod konerna utställda på 8 metersvolter och vi gjorde detta i skritt och sedan trav. Fokus på att volterna ska bli exakt 8 meter, runda och likadana alla tre. I börjar var det svåraste att ens kunna rida in mellan konerna utan att trampa på dem haha! Efter att ha gjort detta i skritt några gånger red vi sedan samma sak i trav vilket faktiskt också fick fin fint! Väldigt nyttigt och lärorikt och jag fick även mitt i allt se till att fokusera på min egna kropp och sits.

Övning nummer två bestod av slalom mellan uppställda pinnar. Den första gruppen tränade på detta i galopp utan byten dvs de red i förvänd galopp om vartannat. Vi började i trav och meningen är inte att rida stora bågar utan att rida nära pinnarna så att det nästan blir en rak linje snarare än stora bågar. I traven stod Maria bakom oss och kollade så Maltes spårade lika bra åt båda håll. När vi hade finjusterat oss lite i trav testade vi på i galopp men vi hoppade över en pinne och tog varannan/ var tredje istället. Maltes taggade till ordentligt här och även om jag inte ens är säker på att han fattade vad vi gjorde så tyckte han det var så himla kul! Han tog klockrena högerfattningar och galoppen var riktigt fin. I vänster varv klarade vi av det 2 ggr medans i höger fick vi ett byte eller avbrott de gånger vi testade men de spelade inte så stor roll, det bästa var att vi hade kul tillsammans.

Kul träning och garanterat något vi kommer vilja testa igen!

Gillar

Kommentarer