YES 2.1

För dem som hängt med ett tag här kanske minns att jag, efter operationen, räknade alla ridpass som gick vägen utan kick eller smärtreaktion. Jag lät rubriken heta YES 1, YES 2 osv. Så nu kör vi version 2.0 och idag gjorde vi första passet som gladeligen blev YES 2.1.

Vi hade ju ett minst sagt galet pass igår där Maltes flippa ur totalt flera gånger. Själva passet blev långt men med mycket skritt mellan gångerna för att skulle coola ner sig. Idag när jag hade planerat att sitta upp utrustade jag Maltes med en extra nödbroms i form av bomull i öronen 😊 Bomull i öronen i kombination att han fick pysa ut överskottsenergi igår gav mig en lugn och trött Maltes idag vilket var en stor fördel inför vad som komma skulle.

Jag började med att skritta honom för hand i 10 min för att sedan låta honom skritta ytterligare nästan 5 min på lina. Efter detta fick han sedan jogga med en del övergångar innan han galopperade snällt åt båda hållen. Efter drygt 30 min totalt var vi redo för uppsittning. Annika tog Maltes i lina och jag hoppade upp.

Väl uppe fick han massa klappar och beröm och sedan skrittade vi iväg. Jag kände att han spände sig i början, sköt lite rygg och taktade lite men höll sig ändå okej. Vi skrittade en stund, jag testade lite start och stopp vilket funkade fint. Annika släppte linan efter en stund och jag testade att trava några varv på volten innan jag avslutade och hoppade av och Maltes fick sin godis.

Just skritten är svårast och han kommer snabbare till avslappning om han får jogga lite. Därför valde jag att trava några varv för att sedan igen låta honom skritta på långa tyglar. Själva traven var väl ingen höjdare kanske men han skrittade väldigt avslappnat och fint efteråt vilket faktiskt var syftet med traven från första början.

Nu ska vi inte ropa hej än. Det här är inte första gången det går bra pass 1 och blir katastrof pass 2. Men självklart är det betydligt mer positivt med en sån här bra start än hur de hade kunnat sluta.

Jag känner mig ändå glad och positiv efter dagens minuterar i sadeln. Men jag försöker vara realistisk och plocka ner mig själv från dem rosa molnen med vetskapen om att det kanske inte håller ens ett pass till. Vi får ta dag för dag och se vart vi kommer helt enkelt. Oavsett dagens positiva pass en seger i sig det får man inte glömma bort 😀

Gillar

Kommentarer