YES 2.14

Idag har det inte varit något vidare väder med en hel del regn. Maltes går sedan ett par dagar heltid i sommarhagen efter att ha gått deltid en tid för att slussas in försiktigt. Jag var lite osäker först om jag skulle rida eftersom jag var orolig över om han hade blivit kall över ryggen under dagen med "bara" ofodrat regntäcke. Det var ändå 14-15 grader så inte speciellt kallt. Eftersom jag inte kan rida i morgon så fick jag helt enkelt testa idag för att inte få för lång period mellan ridtillfällena.

Ridningen gick kanonbra och regnet hade inte påverkat Malte mer än att han verkade lite trött när jag longerade innan jag hoppade upp.

Jag checkar fortfarande av honom genom att stå still en stund efter uppsittning och sedan skritta några steg, halt, skritta några steg, halt. Nu gör vi proceduren på typ långa tyglar och efter ett par gånger kan vi sedan skritta iväg avslappnat.
Idag hade vi sällskap i ridhuset och musiken var på så Maltes var lite ouppmärksam ibland och tittade på de andra hästarna men det ser jag som väldigt bra träning. Jag travade i låg form och gjorde lite övergångar innan jag pausade och sedan galopperade ett par gånger i båda varven vilket också de gick kanonbra. Han har verkligen "fattat galoppen" nu för att vara lite vitsig så här på kvällskvisten. Skönt och sido så fattar han galopp nu på enbart skänken. Höger galoppen är lite enklare, vänster lite svårare men de kommer rätta till sig med tiden.

Avslutade återigen med trav på helt långs tyglar medans jag klappade honom på halsen. Sån härlig känsla och jag tror även han gillar de 😊

Gillar

Kommentarer

Lovise,
Så himla roligt att läsa att det går bra! Jag får kanske komma och hälsa på snart igen? 😊
www.LoviseC.com
CamillaBergquist
CamillaBergquist,
Självklart, hade varit jättekul! Var länge sedan vi sågs nu 😊
nouw.com/camillabergquist