YES 2.4

Igår var det dags att sitta upp igen och Maltes kändes fin på lina. Nu är han mycket lugnare och mer tillfreds generellt när han kan aktiveras mer ordentligt. Han jobbar på fint i alla gångarter i båda varven och ser nöjd ut vilket är väldigt skönt att se.

De första två gångerna jag hoppade upp hade jag hjälp från backen men de senare två har jag ridit själv.

Även gårdagens pass får klassas som bra, även om han joxar och grejar med huvudet och grejar lite med svansen så är det inget större. Igår kortade jag tyglarna direkt och försökte ta befälet redan från start istället för att bara gulla och mesa som innan. Jag skrittade några steg och gjorde sedan halt skrittade några steg till sedan halt. Höll på så en stund tills hans accepterade handen bättre och faktiskt började slappna av.

De tidigare 3 ggr jag suttit upp har jag väl ridit Max 10 minuter. I går kände jag att vi lixom inte kommer någonstans på 10 minuter och jag vet inte om de hjälper oss speciellt mycket att bara åka häst när han är spänd. Så jag beslutade mig för att rida lite mer. Han blir så himla taggad när jag sitter upp och jag ville avsluta när han istället kändes mer avslappnad. Så jag satt på honom i 20 minuter i skritt och trav igår. På slutet i traven längde han faktiskt ut halsen och kunde slappna av lite mer och då avslutade vi med klapp beröm och godis.

Själva passen är ju ingen speciell bra ridning kanske egentligen om man jämför med träningarna vi hade på slutet för Karolina men de är såklart orättvist att jämföra emot. Nu är vi tillbaka på bäbisridningsnivå igen och får jobba oss tillbaka sakta men säkert 😁

Gillar