YES 2.5

Idag kändes det äntligen riktigt bra att rida!

Jag fuskade lite med bomull i öronen även idag eftersom jag var ensam i ridhuset idag. Maltes var lite loj och trött på linan innan så han fick inte alls så länge på lina innan utan jag nöjde mig efter att han hade galopperat i båda varven.

Just starten att komma iväg i skritt när jag väl hoppat upp har alltid varit den kritiska delen. Tidigare har jag försökt reda ut det på långa tyglar med förhoppningen att han ska kunna skritta iväg på långa tyglar avslappnat. De senaste två gångerna har jag ändrat taktik lite, jag har helt enkelt kortat tyglarna direkt. För att få honom att slappna av börjar jag direkt med skritt-halt-skritt övergångar. När han väl accepterar de så börjar han slappna av och då kunde jag börja trava.

I traven fokuserade jag på att försöka få honom i ramen och han kändes betydligt mer med mig idag än tidigare. När jag hade fått honom att följa mig testade jag att lätta av och han längde ut halsen fint i båda varven och travade jättefint och avslappnat.

Eftersom vi inte hade ridit länge alls när jag var nöjd med traven och Malte inte alls kändes trött eller "färdig" så testade jag lite galopp. Första försöken blev de lite hopp och studs men efter ett par försök galopperade han lugnt fin och sansat ett varv runt ridhuset.

Jag blev så glad och kände att han var helt med mig så jag släppte ut tyglarna i traven efteråt och Maltes följde med ut med halsen så fint att jag tillslut faktiskt släppte tyglarna helt och klappade honom med båda händerna på halsen och berömde honom medan han stolt travade runt med stretchade hals och överlinje med näsan nästan nere i backen. Verkligen världsklass och en obeskrivlig känsla ❤️

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Prenumerera