YES 2.6

Eftersom jag ska visa Maltes riden på Husaby på tisdagens besök ville jag rida ett par gånger tills innan dess och planerade resterande veckan därefter. Jag rider varannan dag resten av veckan och promenerar/joggar lätt på lina de andra dagarna och håller ridningen så kort som möjligt.

Maltes var om än ännu bättre idag än häromdagen, därmed inte alls svårt att hålla ridpasset kort. Efter 7 minuters ridning släppte jag tyglarna gav honom en stor kram och massa klappar innan jag hoppade av och han fick sin godis.

Jag körde samma strategi som i förrgår och kortade tyglarna direkt och gjorde skritt-halt övergångar. Idag behövdes det bara något varv innan han slappnade av och längde ut halsen. När han väl var avslappnad med lång överlinje lät jag honom börja trava och han låg kvar i samma fina form. Travade ett par varv innan vi pausade och gjorde om samma fina travserie en gång till. Gav långa tyglar och han skrittade på fint. Bytte varv och travade två omgångar till åt höger minst lika bra. Sista varvet längde jag ut tyglarna tills dem var helt långa och Maltes följde med ut med halsen och näsan fortfarande i trav och helt avslappnad. Där avslutade vi efter 7 minuters ridning, bättre än så där kan det bannenig inte gå.

Vet inte om någon kan förstå känslan, eller hur jag någonsin ska kunna förklara men jag ryser, gråter och hoppas så hårt att det faktiskt ska gå vägen nu ❤️❤️❤️

Gillar

Kommentarer