YES 3 och ny hängare

Jag och Terence är nyligen inkomna från stallet och ska nu slänga ihop lite middag till oss som vi tänker äta framför TV:n, skön lördagskväll!

Jag hade rätt ont i magen när jag gjorde i ordning Maltes och gick ned med paddocken, jag visste inte vad jag vågade förvänta mig, jag hade ju nästa räknat med att det var havren som hade gjort honom så tittig och explosiv. Men visst var min lugna och avslappnade häst tillbaka idag, tillfällighet eller inte de får vi väl se men han joggade snällt längst spåret i båda varven först i trav och sedan även i galopp på en stor volt helt okomplicerat. Vi joggade även över lite bommar och inte heller de va några problem. Han va nästan lite slö, men jag valde att inte "gå på" honom utan lät honom slappna av och helt enkelt jogga precis de som var målet innan uppsittning.

Efter ca 15 minuter jogg på lina kände jag att det var dax att sitta upp. Eftersom jag va ensam hemma säkrade jag upp med att skicka ett meddelande till Emelie att kolla till mig så jag inte låg i paddocken ensam hela kvällen om något skulle hände. Men de hände ingenting utan allt gick bra, men skönt att ha någon så nära ifall att :) Lagom tills vi skulle rida så började det dugga, jag hade inget ridtäcke med mig som jag kunde rida i så vi fick klara oss utan, Maltes sköt rygg lite grann när regnet kom och gjorde en liten liten ansats för att lyfta ett bakben i traven men efter några sekunder slappnade han av och vi fick ett väldigt trevligt pass om 15 minuter tillsammans. Vi travade längst fyrkanten och försökte hitta takten utan att an rinner iväg, jag måste vara snabb i handen och inte bli hängande i en förhållning, de är aldrig bra. Istället behöver jag ta en snabb snäll förhållning och sedan lätta av, förhållning lätta av , då blir han som bäst. I höger varv var han extremt stabil och tuffade på i en väldigt trevlig form och hittade en jättefin takt i traven. Vi la in ett par volter i varje varv på långsidan i trav innan vi avslutade för dagen. Skritten är fortfarande svår på kort tygel men de får vi som sagt ta längre fram, huvudsaken är att han är smärtfri och att vi faktiskt rider!


Några bilder på stjärnan från idag <3


Hängaren vid uppställningsplatsen kom också upp under kvällen, så nu har jag även krokar för hjälm och longeringslina :) Skulle någon häst mot förmodan fastna i en krok så är de endast gjorde av tunt trä som kommer gå av :)

Gillar

Kommentarer