YES 5

Rasmus var hemma hon sina föräldrar i helgen då hans mamma fyllde år så passade han även på att hämta hem islandshästsadeln jag har lånat. Tanken var att jag skulle testa rida i den idag men när jag la på den tyckte jag den kändes lite för rak i bommen vilket genererar punkttryck både fram och bak och att den lättade lite i mitten. Jag är ingen expert men en sak vet jag sadeln får absout inte trycka bak och orsaka Maltes smärta, därför lät jag bli att rida i den men kommer ändå ha med den på provningen den 7:e juni.

Maltes fick testa de nya schabraket idag från Gekås, ett StarRider precis som han guldgrimma i samma förger. Helt okej för 149 kr :P Jag är ju svag för de raka kanterna också. Jag tvingade med mig rasmus i dag och utrustade honom med kameran, motvilligt knäppte han lite kort vilket jag är tacksam för :)

Maltes blilr mer och er ridbar och jag vågar rida mer och mer och inte bara åka häst lixom. Han springer gärna i från sin egna takt i traven och jag måste som jag skrivit tiidgare vara snabb i mina hjälper så jag hinner lätta av så han inte hänger i handen, de är inte bara lätt men när han väntar på mig och vi hittar rakten blir de så himla bra! Jag är van att rida unghästen mycket frammåt men när de kommer till en sån här häst med mycket benrärelser fram som gärna blir hög i nacken och släpper kontakten så känner jag att jag behöver få honom att vänta först för att sedan kunna rida honom fram in i handen, han hinner inte med i den snabba tankten han gärna lägger sig i när jag rubbar hans balans. Han var väldigt duktig idag i alla fall trots att de va en hel del knott.=

Lite bilder! :)

Gillar

Kommentarer

Lovise
,
Vad fina ni är! Känns ju verkligen som ni är på G nu 😃
CamillaBergquist
CamillaBergquist,